lauantai 26. toukokuuta 2018

Rautatieaseman kaivaukset ajoivat rotat koloistaan - suoraan keskustanliikkeisiin

Ylivieskan rautatieaseman alikulkutunnelin kaivauksilla on ikäviä lieveilmiöitä. Työmaalta on joutunut lähtemään pakoon rotat, joilla on ollut pesät ilmeisesti jossain rautatieaseman nurkilla.

Rotat ovat yrittäneet päästä sisään muun muassa keskustan parturi-kampaamoihin. Toisessa liikkeessä ovi oli auki, joten rotta pääsi sisälle saakka. Toisessa liikkeessä asiakas huomasi tuulikaappiin tulleen rotan ja vakuutti liikkeen omistajalle, että kyseessä on tosiaankin rotta eikä hiiri tai myyrä.

Havainnoista on ilmoitettu terveysvalvonnalle. Rotta-ongelman tekee kiusalliseksi se, että työmaan vieressä on elintarvikkeita myyviä liikkeitä kuten kahvila Häggman ja Halpa-Halli, jossa on automaattiovet.

Rotat saastuttavat elintarvikkeita, jyrsivät rakenteita ja levittävät ihmisiin ja kotieläimiin tarttuvia tauteja. Ne viihtyvät kosteissa ja maanläheisissä olosuhteissa ja kykenevät kaivamaan maanalaisia tunneleita. Rotta kykenee jyrsimään jopa betonia. Paras keino torjua rottia on estää niiden ravinnon saanti. Rottien torjunta ei kuitenkaan ole kaupunkien vastuulla vaan yksityisen kiinteistön omistajan on huolehdittava itse niiden hävittämisestä. Näin todetaan Kokkolan kaupungin ympäristöterveydenhuollon tiedotteessa.

Yle uutisoi vuonna 2009 Ylivieskan rottaongelmasta, jonka Kallion ympäristöterveydenhuolto sai kuriin kieltämällä avokompostorit.


Ylivieskan keskustassa on myös tietyömaa Valtakadulla. Molemmat työmaat ovat ankeuttaneet Ylivieskan katunäkymää, sillä työmaiden vuoksi keskustasta on kaadettu viitisenkymmentä lehtipuuta. Viikonlopuksi keskustaan tuotiin yrittäjien viime vuonna sponsoroimat betonilaatikkoihin istutetut koristepuut. Ne eivät kuitenkaan pysty peittämään tosiasiaa, että suuri osa Ylivieskan keskustasta on asvaltti- tai kiviaukioita ja parkkipaikkoja.
 

1 kommentti:

  1. Hurjaa!
    Ensin puiden lähtö tuntui kolkolta mutta toisaalta 70-luku tulee nyt varsin räväkästi esiin kaupunkikuvassa.

    VastaaPoista

Kolmiopuistolle kyytiä - uusi vihermenetys Ylivieskan ydinkeskustassa

Uutispuoti raportoi uudesta vihermenetyksestä Ylivieskan ydinkeskustassa. Keskiviikkona 22.5. Ylivieskasta hävitettiin legendaarisen Kolmiop...